Welke werkzaamheden verzorgt Atrium Schilderwerken?

Atrium Schilderwerken is er voor al uw binnen- en buitenschilderwerken, en behangwerk.
 
Binnenschilderwerk volgens Arbo-norm.
Binnenschilderwerk op hout kan met diverse soorten verf worden uitgevoerd. De keuze hangt af van de situatie en uw wensen. Uiteraard werken wij altijd volgens de Arbo-norm.
Lakverf is er in diverse kleuren en in hoogglans en zijdeglans. Transparante beits is er ook in diverse tinten, van blank tot noten.
Voor wanden en plafonds wordt muurverf gebruikt. Het is mogelijk om de wanden eerst te behandelen met kwartsverf of met glasweefsel, zodat u een mooie structuur krijgt. Wanden kunnen uiteraard ook worden behangen.
 
Buitenschilderwerk hout
Buitenschilderwerk op hout vraagt meer aandacht dan bij binnenschilderwerk, omdat weersinvloeden daar een belangrijke factor zijn. De vochtigheidsgraad van het hout is daarbij bepalend voor de keuze van de verfsoort. Vochtregulerende verf kan dan een uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij vurenhout.
Oudere panden zijn over het algemeen voorzien van grenenhout. Dit wordt meestal met hoogglansverf voor buiten geschilderd. De entreedeur wordt strak gelakt of van een goede, duurzame vernislaag voorzien. Bij nieuwbouw wordt hardhout toegepast dat meestal met een dekkende beits geschilderd wordt. De keuze is natuurlijk aan u.
 
Buitenschilderwerk muur en metaal (hekwerken ed.)
Buitenmuren kunnen ook behandeld worden. Hier kan de vochtigheidsgraad ook een belangrijke rol spelen. Er zijn diverse muurverven met verschillende vochtdoorlatendheid. Bij geschilderde buitenmuren van een winkel kan het interessant zijn om de muren te behandelen met antleuzenverf. En niet te vergeten een spatrand, dit geeft een strakke afwerking op het geheel.
Metaal vraagt buiten om beschermd te worden tegen roest en corrosie. IJzer wordt beschermd met roestwerende verf en geschilderd met lakverf, verzinkt metaal moet eerst voorzien worden van een roestwerende hechtprimer en dan geschilderd met een lakverf. Soms wordt er voor gekozen een epoxyverf (2-componenten) te gebruiken. Metalen binten van een constructie worden met bijvoorbeeld bitumenverf of ijzerglimmer geschilderd.